De gemeente Katwijk is gestart met de herinrichting van de Princestraat. Tijdens de verbouwingen begeleid een archeoloog om mogelijke vondsten in de ondergrond veilig te stellen. Dit leerzame proces wordt nu gedeeld met kinderen uit Katwijk en omstreken. Op zaterdag 24 februari kunnen de kinderen uit Katwijk en omstreken zelf ervaren hoe het is om als archeoloog aan de slag te gaan.

In samenwerking met Zeezijde Katwijk wordt een archeologisch zoekgebied opengesteld op het bouwterrein op de Princestraat, speciaal voor kinderen. Onder begeleiding van een archeoloog leren de kinderen zelf zoeken naar schatten, beoordelen hoe oud iets is en wat er met de schat gebeurd wanneer deze gevonden is.

Archeologie is maatwerk. Binnen dit  evenement is dan ook het doel op een creatieve en belevingsgerichte manier kinderen kennis te laten maken met archeologie.

U bent van harte welkom om uw kinderen te laten deelnemen. Zaterdag 24 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur krijgen ze de kans om de rijke Katwijkse bodem te ontdekken op het bouwterrein op de Princestraat. De kinderen krijgen naast het schatgraven ook echte botten van dieren te zien en mogen hun opgegraven schat mee naar huis nemen.

Bron poster: http://www.zeezijdekatwijk.nl/

Comments

comments

DELEN