Van schemer naar duisternis bij bijna volle maan door de duinen van Berkheide en Ganzenhoek en over het strand op vrijdag 11 november 2016  van 16.30  tot 19.00 uur
Loop mee het donker in en ervaar hoe het duin verandert door het verdwijnen van het zonlicht.

Na de eerdere avondwandelingen organiseren we nu de herfstwandeling met bijna volle maan door de duinen en langs het strand. De maan is er al bij het begin van de wandeling en met een heldere hemel wordt het pas in het bos echt donker; we hopen ook op een mooie sterrenlucht.
Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en over het strand. Van zonsondergang tot in de duisternis. Ervaar hoeveel licht de maan en de sterren verspreiden. Merk ook hoe de wandelingen per seizoen van elkaar verschillen.

Weinig praten, veel beleven. Staand of zittend in het zand luisteren we naar de geluiden van het duin. Ervaar het vallen van de duisternis, de kleuren van de avondlucht, de verandering van de luchtvochtigheid, de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Misschien kruist een ree of vos in de schemering ons pad of horen we een uil. Laat je verrassen door vanaf  het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de waterlijn te lopen.

Met name door het vroege tijdstip is deze avond met name geschikt voor jongeren en kinderen die niet opzien tegen een flinke wandeling. En na de wandeling is er nog alle tijd om samen na te genieten.

Meenemen: redelijke conditie (!), passende kleding, drinken en stevige schoenen
Locatie/vertrekpunt: Verzamelen op de parkeerplaats ter hoogte van hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag (gemeente Wassenaar)
Georganiseerd door: de Werkgroep Actieve NatuurTochten (WANT) van het IVN – regio Leiden Informatie / opgeven bij Nanko van Kampen, tel 06-38341502. mail:  nankovkampen@gmail.com.

Comments

comments

DELEN