KATWIJK – RTV Katwijk heeft beslag weten te leggen op unieke beelden van drankmisbruik in het gemeentehuis van Katwijk. Dit is volgens deskundigen het bewijs dat het nieuws van drankmisbruik wel degelijk waar is. Op de onlangs opgedoken beelden is te zien hoe een ambtenaar jenever drinkt om een vergadering door te komen, die nota bene nog moet beginnen. RTV Katwijk wil de beelden zaterdag 3 juni om 18:00 uur en gedurende de week daarna uitzenden in het satirische programma Katwijk Centreal.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Katwijk zijn de beelden in scène gezet en bijzonder slecht voor de reputatie van Katwijk in binnen- en buitenland. Karel Jansen van het bureau voorlichting roept RTV Katwijk op om de video niet uit te zenden. “Dit doet ontzettend afbreuk aan de internationale faam van Katwijk”, zegt hij.

De nieuwe burgemeester Cornelis Visser is evenmin gecharmeerd van de opgedoken beelden. Bovendien vindt Visser het jammer dat hij er op deze wijze al een smet komt op zijn ambtstermijn als eerste burger, die nog maar pas begonnen is.

‘Totaal de weg kwijt’
Visser wordt in dat opzicht dubbel gestraft, want in hetzelfde programma op 3 juni zit een interview met zijn broer die hem afschildert als iemand ‘die totaal de weg kwijt is’.

Visser heeft inmiddels alle mogelijke moeite gedaan om het verhaal van zijn broer recht te zetten.

Inmiddels kijkt iedereen in Katwijk reikhalzend uit naar de beelden. Daarvoor is het echt nodig om zaterdag om 18:00 uur op RTV Katwijk af te stemmen. Via internet is tot die tijd niks te zien, zó geheim zijn de beelden nog. Het betreffende programma heet overigens Katwijk Centrael, dat al jaren een bekend programma heet te zijn in Katwijk en omstreken.

Comments

comments

DELEN

6 REACTIES

  1. Iedereen die rtv bedreigd zuipt net zo hard mee. De waarheid boven tafel altijd top toch?

Comments are closed.