KAWIJK – Op woensdag 20 december hebben de eerstejaars leerlingen van Visser ’t Hooft Lyceum zich ingezet als vrijwilliger. Op de Willem van den Bergh bracht een klas een aantal cliënten van ’s Heeren Loo naar de kerstvoorstelling. Een andere groep hield samen met de bewoners van Marente – De Wilbert een gezellige spelletjesochtend.

De jongeren hielpen tijdens deze activiteit ouderen en mensen met een verstandelijke beperking, doelgroepen met wie de tieners anders niet snel in contact komen. Zo ontdekken de leerlingen hoe je je als vrijwilliger voor een ander kan inzetten en wat je hier voor terug krijgt.

In het begin is het een beetje spannend. “Hoe spreek je iemand dan aan? Mogen we ook samen een rolstoel duwen?”. Maar eenmaal aan de slag doet iedereen mee. Bij de Wilbert wordt er een bingo georganiseerd, een spel met ballonen gespeeld en de tovertafel is toch wel heel cool. Bij ’s Heeren Loo wordt eerst nog even de tillift uitgetest. Daarna vertrekken de bewoners, geduwd door scholieren, in een lange stoet van rolstoelen richting de kerstvoorstelling voor en door bewoners.

Na afloop zijn de reacties positief! “Dit is veel leuker dan wiskunde!” Sommige leerlingen vroegen zelfs of zij ook vrijwilligerswerk kunnen doen. Het was een erg geslaagde dag, de activiteiten zijn georganiseerd door het Vrijwilligers Informatiepunt (VIP) van Welzijnskwartier Katwijk. VIP zet zich onder de noemer VIP-jong in om jongeren van 12 t/m 21 jaar in de gemeente Katwijk enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk.

Ben jij op zoek naar een vrijwilligerswerk of maatschappelijke stage? Wil jij als school een activiteit organiseren? Of om als instelling jonge vrijwilligers ontvangen? Neem dan contact op met Daphne Smit van het Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt via telefoonnummer: 071-4033323 of via de e-mail: daphnesmit@welzijnskwartier.nl

Comments

comments

DELEN