KATWIJK – De laatste ronde van het Schoolkunst workshopprogramma biedt speciaal voor basisschoolleerlingen uit groep 5 tot en met 8 verschillende culturele kennismakingscursussen. Van graffiti tot kleien, van accordeon en piano spelen tot zingen en van jazz- tot streetdance.

In de periode van eind januari tot en met mei worden er verschillende kortlopende cursussen in de culturele sfeer georganiseerd, gegeven door het lokale onderwijs en verenigingen. De laatste ronde gaat in mei van start. Inschrijven voor de laatste ronde kan tot en met dinsdag 25 april via www.welzijnskwartier.nl/activiteiten.

In de maand mei kan er in kortlopende cursussen van drie bijeenkomsten kennisgemaakt worden met het spelen van accordeon of piano op de Muziekschool Katwijk. In Valkenburg verzorgt Joke Bontebal de cursus werken met klei in haar atelier ‘Het Souterrain’ en bij graffitikunstenaar Hugo van der Plas leren kinderen uit groep 8 hoe je een echt graffitikunstwerk maakt. Het volledige programma, inclusief data, tijden, locaties, kosten en leeftijdsgroepen is te vinden op www.welzijnskwartier.nl.

Schoolkunstcommissie Katwijk
De Schoolkunstcommissie Katwijk is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Katwijk, Welzijnskwartier, het lokale onderwijs en de lokale verenigingen. Door deze samenwer­king is het mogelijk om een programma van kunst- en cultuuractiviteiten aan basisschoolleerlingen aan te bieden. Alle activiteiten zijn bedoeld om de schoolgaande jeugd kennis te laten maken met de diverse vormen van kunst en cultuur.
De schoolkunstcommissie hoopt door deze kennismakingsactiviteiten kunst- en cultuuruitingen onder de jeugd te stimuleren en bij te dragen aan zinvolle vrijetijdsbesteding.

Comments

comments

DELEN