De strijd voor de Schoonste Stranden Verkiezing is losgebarsten. Welke badplaats mag een jaar lang de eretitel dragen van Schoonste Strand van Nederland?

Dit jaar roept Floortje Dessing alle Nederlanders op om hun stranden tot de schoonste van Nederland te maken. Scheveningen heeft dit jaar ambitieuze plannen om bovenaan te eindigen. Hoe gaat het Katwijk af?

“De Nederlandse stranden zijn gelukkig al behoorlijk schoon, maar het kan nog schoner”, aldus Floortje. Schone stranden zijn van groot belang voor iedereen, want op een schoon strand hebben mensen een leukere dag, zijn ze meer ontspannen én blijven ze langer hangen. Stemmen kan tot en met zondag 21 augustus via www.supportervanschoon.nl. Deelnemers maken kans op een lang weekend aan het schoonste strand van Nederland of één van de Supporter van Schoon badlakens.

Samen Strijden met Floortje Dessing
Floortje: “Ik ben geboren vlak aan zee en kom van jongs af aan al veel op het strand. Ik ben dol op kitesurfen en hardlopen en kom natuurlijk ook om lekker te ontspannen op het strand. De Nederlandse stranden zijn een visitekaartje voor ons land, ze zijn prachtig, en het is een kleine moeite om dat ook zo te houden. Ik wil alle strandliefhebbers oproepen om samen met mij de handen uit de mouwen te steken, de stranden nog schoner te maken én te stemmen op hun favoriete strand!”

Alle stranden hebben supporters nodig
Nederland heeft vier kustprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Friesland en Zeeland) en meer dan 70 recreatiestranden, gelegen aan een kustlijn van ruim 450 km. Vorig jaar kaapte de gemeente Domburg de prijs weg voor het schoonste strand. De Zeeuwse stranden scoren jaar na jaar bijzonder hoog. De stranden in de overige provincies scoren ook erg goed, maar kunnen zeker nog wat extra steun gebruiken van de vele enthousiaste Supporters van Schoon. De eindbeoordeling is een combinatie van bevindingen van ANWB-inspecteurs én stemmen van het publiek. En daarom hebben alle stranden supporters nodig, want de strijd voor een schoon strand moet er één van ons allemaal worden: Samen Strijden voor een Schoon Strand.

Over de Schoonste Stranden Verkiezing
Van maandag 11 juli tot en met zondag 21 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op hun schoonste en dus lekkerste strand. De jaarlijkse strandencampagne van NederlandSchoon helpt met het bewustmaken van het belang van schone stranden en de rol die mensen daar zelf in kunnen spelen. Om strandliefhebbers nog extra te stimuleren, is er ook dit jaar weer de Stimuleringsprijs. Deze speciale award wordt uitgereikt aan het initiatief dat de schoonmaak op een bijzondere, opvallende en uiteraard succesvolle manier heeft aangepakt.

Op woensdag 31 augustus maken de ANWB en NederlandSchoon bekend welk strand zich een jaar lang het Schoonste Strand van Nederland mag noemen. Ook worden dan de winnaars per provincie uitgeroepen. Zowel de Schoonste Stranden Verkiezing als Supporter van Schoon zijn initiatieven van NederlandSchoon. Stemmen kan op www.supportervanschoon.nl. Zie voor meer informatie ook www.nederlandschoon.nl.

Comments

comments

DELEN