KATWIJK – Een snoeihard bericht vanuit het bestuur van jongerencentrum Scum. Na 10 jaar geven ze een geplande verbouwing maar op door een niet meewerkende gemeente.

Zo’n 10 jaar geleden is gesproken over een tweede zaal, tien jaar laten is er nog geen zich op een verbouwing. In eerste instantie zou ook acht ton gereserveerd zijn, daar is nog maar vijf ton van over.

‘Iedereen (die er geen verstand van heeft) moet er even overheen plassen. Goed nieuws dus voor de gemeente. Jullie mogen die 535.000 euro lekker houden.’ zegt een vrijwilliger op Facebook.

De gemeente Katwijk zegt constructief contact met Scum te hebben. ‘Een grootschalige verbouwing bij Scum is altijd onderdeel geweest van een visievorming over het jeugd- en jongerenwerk voor heel Katwijk. Belangrijke onderdelen in deze visie zijn samenwerking en afstemming van programmering tussen de diverse jeugd- en jongerenwerk organisaties.’

De gemeente erkent dat dat traject te lang duurt en niet tot resultaten heeft geleid. ‘Voor de meest noodzakelijke aanpassing aan het pand van Scum zijn we momenteel in gesprek met het bestuur. Wij hopen ook met elkaar in gesprek te kunnen blijven om deze aanpassing te realiseren.’

Comments

comments

DELEN