Op donderdag  9 juni organiseert Welzijnskwartier in samenwerking met VV Katwijk een speciale ochtend voor senioren bij VV Katwijk. U kunt kennismaken of natuurlijk gelijk meedoen met beweegactiviteiten op muziek en wandelvoetbal ook wel Walking Football. Gezellige en sportieve activiteiten onder leiding van een beweegdocent en een voetbalbegeleider , waarbij u kunt sporten om vooral  fit te blijven en nog energie over te hebben voor alle dagelijkse  dingen in uw eigen omgeving.

Wandelvoetbal
Voor de oud-voetballers onder ons is er een demonstratie ‘Walking football’. Deze nieuwe vorm is uitermate geschikt voor voetballers van weleer. Zij hebben de traptechniek en spelinzicht nog wel, maar de snelheid is weg. Er wordt gespeeld op een klein veld. Het kan het best zo zijn, dat er wordt gespeeld met viertallen of zelfs met zestallen. Het moet allemaal blijken, wat het handigste is. Er mag onbeperkt gewisseld worden en slidings zijn niet toegestaan. Je  mag niet hardlopen/rennen, dan krijg je een vrije trap tegen. Wat is er niet leuker om wekelijks met je oude maten een partijtje voetbal te spelen, in beweging  te blijven. Laat u verrassen door deze demonstratie. U kunt ook gelijk meedoen, maar dan moet u wel makkelijke zittende (sport)kleding aantrekken.

Bewegen op muziek
In 2015 is Welzijnskwartier gestart met een beweegactiviteit op muziek. Door de grote belangstelling gaan we uitbreiden. Op donderdagmorgen kunt u straks ook terecht om wekelijks te sporten. Bewegen op muziek is vooral bedoeld voor 55+ senioren, die nog goed uit de voeten kunnen, maar vooral fitter willen worden. Tijdens de introductiebijeenkomst maakt u kennis met ontspannen bewegen op muziek of het nu jazz, aerobic , alles is mogelijk. U hoeft niet op en top fit te zijn, ook met een nieuwe knie of heup kunt u in uw eigen tempo meedoen.

Nieuwsgierig? Doe mee en kom op donderdag  9 juni a.s. geheel vrijblijvend naar VV Katwijk  op Sportpark de Krom. Opgeven is niet noodzakelijk, u kunt zich aanmelden via mail of telefonisch. Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Raymond Lempers (Sportparkmanager) raymondlempers@welzijnskwartier.nl of Saskia Koster (Sportbuurtcoach ouderen) saskiakoster@welzijnskwartier.nl. U kunt ook bellen: (071-4033323).

 

 

Comments

comments

DELEN