KATWIJK – Een nieuwe bibliotheek in Katwijk, waarom is dat nodig? Hoe denkt de SGP daarover? Waar moet het gebouw komen? Die vragen leven bij veel Katwijkers. Daarom organiseert de SGP op woensdag 7 juni een discussieavond in het Anker aan de Voorstraat, waarbij iedereen welkom is.

Lijsttrekker Wouter-Jan Vroegindeweij zal in een presentatie ingaan op de visie van de SGP op de realisatie van een toekomstgerichte hoofdbibliotheek in Katwijk. Hij legt uit hoe het proces tot nu is gelopen en wat de stand van zaken is in het besluitvormingsproces.
Vroegindeweij: “De SGP wil blijven investeren in leescultuur en leesvaardigheid en vindt dat de bibliotheek hierin een belangrijke rol speelt. Daarnaast vervult de bibliotheek nog veel meer functies die de SGP belangrijk vindt, zoals ontmoeting, kennismaking met kunst en cultuur, onderwijs en ontspanning.”

In zijn presentatie gaat Vroegindeweij in op de noodzaak van een nieuw onderkomen voor de bibliotheek. “Dat is onder andere vanwege eerdere besluitvorming in de gemeenteraad, toen besloten werd om een centrale bibliotheek te realiseren en vestigingen in Rijnsburg en Valkenburg te vervangen door kleinere kernvestigingen.”

Op de avond komt ook bibliotheekdirecteur J. Klerk aan het woord. Hij zal zijn visie op de toekomst van de bibliotheek toelichten. Daarna is er ruimte voor vragen en discussie.
De bibliotheek is niet het enige onderwerp dat aan de orde komt. Ook zal de mening van de aanwezigen worden gepeild over Katwijk in de komende raadsperiode. Wat zijn belangrijke punten voor de gemeenteraad in de periode 2018-2022 op het gebied van zorg, identiteit, verkeer en cultuur? De commissieleden die het verkiezingsprogramma van de SGP maken zullen deze input, samen met de raadsleden, gaan gebruiken.

De avond in het Anker begint om 20.00 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen.

Comments

comments

DELEN