Ze hadden het wel even nodig, een lekkere en overtuigende overwinning. Kalinko 3 bleek afgelopen zaterdag de perfecte tegenstander voor de volleyballers van RVV om het vertrouwen na twee verliespartijen weer wat op te vijzelen (4-0).

De Scheveningers werden in de Boorsmazaal compleet van het veld geveegd door het team van Nico Halsema. Het midden van RVV heerste als vanouds weer aan het net en ook de passing was goed op orde. Een slecht begin (1-6) was het enige minpuntje van de middag, maar halverwege hadden de Katwijkers hun zaken weer netjes op orde (17-15). Het was de opmaat naar een veegpartij van ruim een uur.

Drie simpel gewonnen sets
In de eerste set kwam Kalinko nog het dichtst bij de twintig punten (25-18), daarna was er helemaal geen houden meer aan. De service liep als vanouds, waarbij met name Thijmen Heemskerk enkele lange series liet noteren. Als Kalinko er al een antwoord op had, zat het blok van RVV potdicht. Het resulteerde in nog eens drie simpel gewonnen sets (25-15 en twee keer 25-14) tegen een team dat toch aan een knappe serie overwinningen bezig was. Het eindresultaat werd 4-0. RVV kan met de overwinning enigszins met een goed gevoel de komende weken toekijken hoe de concurrenten het er tegen elkaar vanaf brengen. De Katwijkers gaan nu nog aan kop, maar hebben ook meer wedstrijden gespeeld.

Volgende wedstrijd
Pas op 11 maart staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. Om 17.00 uur ontvangt RVV dan in de eigen Boorsmazaal Zovoc uit Zoetermeer.

Foto: Morguefile