Al 19 jaar zijn sint en piet te vinden bij bedrijven, huisbezoeken, instellingen voor mensen met een beperking, verenigingen en basisscholen. Inmiddels draait de stichting vanaf het moment dat de sint in Nederland aankomt op 120 vrijwilligers en 6 bestuursleden die het hele jaar rond bezig zijn om alle voorbereidingen te treffen.

Dit jaar had de stichting een record aantal van 190 bezoeken en enkele honderden mensen tijdens de lampionnenoptocht. Het fantastische bedrag van 4.000 euro kon geschonken worden aan Kids Say No, deze Katwijkse stichting zet zich in voor mishandelde en misbruikte kinderen.

Bij de uitreiking van de cheque was er al een duidelijk plan wat zij met het geld willen gaan doen. Kids Say No heeft een schrijfster benaderd die een lesprogramma rondom het thema misbruik en mishandeling heeft geschreven. Met behulp van het opgehaalde geld en de inzet van de vrijwilligers kan dit boekje op 32 basisscholen in de KRV-gemeente uitgegeven gaan worden, zodat dit onderwerp bespreekbaar wordt in de klas.

Kids Say No heeft momenteel 38 kinderen in hun bestand staan die zij helpen met (juridische) problemen, een wens laten uitkomen of bemiddelen met diverse instanties.
Zo hebben zij vorig jaar mee geholpen aan een wetswijziging die een naamswijziging voor een kind die de naam van de dader draagt te vergemakkelijken.

Voorzitter Kees de Mol: “Het is prachtig om te zien dat wij in de Sinterklaas tijd onze hobby uitvoeren en daarmee andere kinderen die het moeilijk hebben kunnen helpen. Volgend jaar vieren wij ons 20 jarig jubileum en hopen dan extra veel geld in te zamelen voor het goede doel”.

Comments

comments

DELEN