LEIDEN – De Voorschoterweg/Valkenburgseweg is zaterdag de hele dag afgesloten vanwege sloopwerkzaamheden aan de busbrug A44. Aannemer Comol5, die de RijnlandRoute aan het aanleggen is, moet de busbrug langs de A44 slopen. Op de plek komt namelijk een geheel nieuw viaduct in de A44.

Sloopwerkzaamheden
Comol 5 gaat zaterdag 21 oktober de liggers van de busbrug boven de Voorschoterweg/Valkenburgseweg slopen. De weg is van 07.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Het sloopmateriaal wordt in pontons over water afgevoerd.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid over de N206 en de Haagse Schouwweg. Ook fietsers kunnen er niet langs.

En daarna?
Na de sloop van het zuidelijke deel van de busbrug gaat de aannemer in december verder met de sloop van het noordelijk deel. In december wordt de Rhijnhofweg een dag afgesloten om de liggers te slopen.

De sloop is nodig omdat op de locatie een nieuw viaduct in de A44 over de Oude Rijn wordt gebouwd. De bouw hiervan start januari 20187 en zal het hele jaar duren. De bouw is noodzakelijk omdat de A44 tussen aansluiting Leiden-West en het nieuwe knooppunt Ommedijk wordt verbreed van 2×2 naar 2×4 rijstroken.

Comments

comments

DELEN