Sluiting IC Alrijne Ziekenhuis Leiden

Leiderdorp – In lijn met het strategisch beleidsplan 2015-2020 van Alrijne Zorggroep is besloten dat de Intensive Care (IC) in Alrijne Ziekenhuis Leiden in juni 2016 sluit.

De sluiting van de IC in Alrijne Ziekenhuis Leiden is mogelijk omdat in 2016 de acute en complexe zorg wordt geconcentreerd in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De IC op deze ziekenhuislocatie blijft open. De IC-bedden uit Alrijne Ziekenhuis Leiden worden overgeplaatst naar Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. De sluiting van de IC in Alrijne Ziekenhuis Leiden heeft geen personele consequenties.

Alrijne Ziekenhuis Leiden wordt een electief centrum, waar de planbaarheid van zorg centraal staat. Om veilige en verantwoorde opvang te kunnen blijven bieden, wordt in Alrijne Ziekenhuis Leiden een acute stabilisatieafdeling (ASA) ingericht. Op deze afdeling komen gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen te werken.

Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn is een electief centrum, waar de nadruk ligt op dagbehandeling. Hiervoor is geen IC of acute stabilisatieafdeling nodig.

Voor poliklinische zorg kunnen patiënten op alle drie de ziekenhuislocaties terecht: in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp.