FOTOPixabay

RIJNSBURG – Op vrijdag 24 februari heeft de burgemeester van Katwijk een woning gesloten aan de Kanaalstraat in Rijnsburg. In dit pand is eerder een hennepkwekerij aangetroffen.

De sluiting geldt voor drie maanden. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van een pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het door hem hiervoor vastgestelde beleid.

Strenge handhaving op drugshandel
De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals, bedreiging, maar ook van brandgevaar en waterschade voor de naastgelegen panden. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, handhaaft de gemeente hier zeer streng op.

Meld misdaad altijd
Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij bij u in de buurt, dan wordt u geadviseerd daar altijd melding van te doen bij de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl. In samenwerking met u kan de aanpak van drugsoverlast door woningcorporatie Dunavie, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente succesvol blijven.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Zeurkousen. Als je het legaal maakt, zoals de tweede kamer nu wil, heb je een probleem minder. Dus als de tweede kamer het legaal wil maken wat loop je dan als gemeente dan te zeuren. Maar wel allemaal alcohol drinken.

Comments are closed.