Op vrijdag 22 juli heeft de burgemeester van Katwijk een woning gesloten aan de Zonnebloemstraat in Katwijk. In dit pand is in juni een hennepkwekerij aangetroffen. De sluiting geldt voor één maand. De burgemeester beschikt over de bevoegdheid tot sluiting van een pand op grond van de Opiumwet en geeft hiermee uitvoering aan het door hem hiervoor vastgestelde beleid.

Strijd tegen drugs
De teelt van hennep is verboden. Hennepkwekerijen kunnen vaak in verband worden gebracht met georganiseerde criminaliteit. Handel in drugs is vaak de oorzaak van overlast en ernstige criminaliteit, zoals geweld, ripdeals, bedreiging en brandgevaar. Vanwege de risico’s die dit voor de omgeving met zich meebrengt, is dit onaanvaardbaar.

Meld misdaad altijd
Heeft u het vermoeden van een hennepkwekerij bij u in de buurt, dan wordt u geadviseerd daar altijd melding van te doen bij de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, bel Misdaad Anoniem 0800-7000 of meld op www.meldmisdaadanoniem.nl. In samenwerking met u kan de aanpak van drugsoverlast door politie, Openbaar Ministerie en de gemeente succesvol blijven.

Comments

comments

DELEN