Op 5 september 2017 organiseerde Welzijnskwartier ‘Smaakmakers in de kerk´ waarbij negen projecten uit verschillende kerken van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in Huize Callao een kijkje in de keuken van hun jeugdwerk gaven. Tijdens het ‘keuzemenu’ hebben zij hun verfrissende en goed lopende initiatieven getoond aan de bijna 40 deelnemers uit 13 kerken uit de gemeente Katwijk.

 De eerste netwerkmomenten en gesprekken over jeugdwerk ontstonden tijdens de maaltijd, voorafgaand aan avond. Reactie van een mannelijke deelnemer: “goede organisatie en de warme sfeer”. Sanne Alblas, medewerker Welzijnskwartier Ondersteuning Kerkelijk Jeugdwerk,  trapte de avond af met een korte introductie waarin ook Ton Heemskerk als nieuwe collega werd voorgesteld.

Vervolgens werd op eigentijdse wijze een kijkje gegeven in de keuken van het jeugdwerk. De projecten varieerden van thema: Escape Room (Sion wijk), huidige jeugdcultuur (Vredeskerk & Welzijnskwartier), de 7 weken van Barmhartigheid (M25 Rijnsburg en Leiden), Kamp (Baptisten), Spreken voor Groepen (’t Kruispunt), Jeugdpastoraat  (Jongerencoach uit  Dorpskerk), Rots en Water (Welzijnskwartier), Herder zijn voor een kudde jongeren (Baptisten en hervormde kerk Valkenburg) & Kerstengelenproject (Hervormde kerk Katwijk)

Reactie van een vrouwelijke deelnemer: “wat een mooie projecten zitten er toch in kerkelijk gemeente Katwijk”

De avond vloog om en er mag gesproken worden over een zeer geslaagde avond waarin Welzijnskwartier de onderlinge verbinding tussen de vrijwilligers in het kerkelijk jeugdwerk heeft weten te stimuleren

Comments

comments

DELEN