De laatste wedstrijd uit de reguliere competitie moest Dames 1 het opnemen tegen Dozy Den Helder in Cleijn Duin. De inzet van de wedstrijd was in ieder geval thuisvoordeel in de halve finales van de play-offs en dat was te merken. De spanning droop van de wedstrijd in de eerste helft, beide teams kwamen amper tot scoren en misten relatief makkelijke ballen. Turnovers over en weer, het was niet mooi om naar te kijken maar de belading was groot.

Na 4 minuten kwamen dan toch de eerste punten op het scoreboord, Sonja Kuijt knalde er een driepunter in. Na 8 minuten had de tafel eindelijk weer wat te doen, door Maxime Essenstam had Den Helder ook haar eerste punten. Het eerste kwart werd 8-5 in het voordeel van de thuisploeg. Het tweede kwart was niet veel beter, Solarsystemen
Grasshoppers had moeite met scoren door een compacte verdediging van Den Helder. Aan
de andere kant van het veld was het net zo, er werd bij vlagen goed verdedigd maar ook beroerd aangevallen. Het team van Rick Driessen deed het net wat beter, waardoor de ruststand 20-14 was.

Na rust werd er weer gebasketbald, Solar-systemen Grasshoppers vergrootte gelijk de voorsprong naar een verschil van 13. Ingrid van der Plas domineerde op het veld, zowel in de defense als in de offense. Den Helder vocht zich weer terug en kwam tot 34-28, daarna liet Fleur Kuijt zich gelden en bracht haar ploeg weer op een ruimere voorsprong 43-30. Het verschil was hiermee gemaakt, maar net nog 10 minuten kon alles nog. In het laatste kwart kwamen beide teams makkelijker tot scores en ging het gelijk op, maar het verschil bleef in stand. Den Helder probeerde met een zone press nog wat te forceren, maar Solar-systemen Grasshoppers speelde hier moeiteloos doorheen. Den Helder kon niet meer aanhaken en verloor in een spannende wedstrijd voor de 4e maal dit seizoen van Katwijk.
De ploeg uit Den Helder haalde vorige week nog uit tegen Landsmeer met een verschil van meer dan 40 punten, maar daar was gisteravond niets van te zien. Eindstand 63-51.

Landsmeer, Den Helder en Katwijk kunnen allemaal op 36 punten eindigen. Landsmeer en Den Helder spelen volgende week hun laatste competitiewedstrijd, Grasshoppers staat al op 36 punten.

In ieder geval speelt Solar-systemen Grashoppers haar eerste play-off wedstrijd op woensdag 20 april in Cleijn Duin!