Afgelopen zaterdag was F. Breeman BMW Rotterdam Basketbal de tegenstander. Het talententeam uit Rotterdam speelde met verve maar kon niet voorkomen dat Solar-systemen Grasshoppers via een ruststand van 41-18 uiteindelijk de ruime winst naar zich toe trok. Eindstand 85-52.

Drietjes van Mia Hordijk en Irene Sanchez waren de start van een 12-0 run in een tot dan toe gelijk opgaand scoreverloop in het eerste kwart. Met name Iris Govers (8 punten) had offensief een groot aandeel in deze periode die met 25-10 in Katwijks voordeel eindigde. De voor Rotterdam spelende Willemijn Kallenberg moest helaas al vroeg in de wedstrijd afhaken met een vervelende blessure.

In het tweede kwart hield de ploeg van Rick Driessen de gasten lang van scoren af. Scores van Noor Driessen, Fleur Kuijt, Irene Sanchez en Ilse Kuijt zorgden er mede voor dat Solar-systemen verder kon uitlopen. Na een stand van 34-10 halverwege herstelden de gasten zich enigszins. Ruststand 41-18.

Verdedigend was het in de derde periode wat minder en kon de ploeg van Jeanine Tjin-A-Sioe de achterstand iets verkleinen. Vooral Sanne van Poelgeest, topscoorster aan Rotterdamse zijde met 18 punten, en de snelle Tete Bartelds wisten hier, namens Rotterdam Basketbal, van te profiteren. Evelien Messemaker zette 52-28 op het bord maar daarna is het Rotterdam die deze periode wist te winnen (60-44).

In het vierde kwart werd de draad weer opgepakt. Via 66-48 en een 15-0 run, met scores van Fleur Kuijt, Noor Driessen en Ingrid van der Plas werd het uiteindelijk 85-52.

Scores: Ingrid van der Plas 14 (6 reb.), Iris Govers 12, Fleur Kuijt 12, Irene Sanchez Gomez 11, Noor Driessen 11 (9 reb.), Mia Hordijk 10, Ilse Kuijt 9, Evelien Messemaker 6, Carola Menken (6 reb.).

Komende week staan er 2 uitwedstrijden op het programma. Aanstaande dinsdag voor de beker tegen Binnenland en aanstaande zaterdag een competitiewedstrijd tegen Den Helder.

(Foto: Geert Bekker).

Comments

comments

DELEN