Na de ruime overwinning afgelopen zaterdag op The Black Eagles stond de uitwedstrijd in Meppel tegen Red Giants, de kampioen van afgelopen seizoen op het menu. De organisatie had er alles aan gedaan om het publiek te trekken naar het Ensigersportcomplex met o.a. een clinic en een pauze act. Resultaat een goed gevuld complex. Aan Katwijkse zijde bleven Jake Prins en Koen Grimbergen aan de kant vanwege lichte blessures.

Wouter Breel opent de wedstrijd met een twee punter. In de volgende aanval tipte Jaco de 0 – 4 binnen. Via een driepunter van Joey Schelvis en een break van Jaco van Rhijn is het al snel 2 – 10, waarna Red Giants snel een time out moet nemen. Het team van Jeroen Reitsema blijft echter doorgaan en ondanks een tweede time out scoren Joey Schelvis (een 3punter) en Jepser Jobse alsnog. Sjoerd van Vilsteren maakte zijn faam waar en dunkte weer prachtig op aangeven van Joey Schelvis. De stand na 10 minuten 7 – 30.

Het tweede kwart gaan de Katwijkers te makkelijk om met de kansen en weet de thuisploeg beter het netje te vinden en staat het binnen 5 minuten 20 – 32. Na de Katwijkse time out schiet Red Giants er meteen een driepunter in 23 – 32. Jesper Jobse en Joey Schelvis (double double) en Jaco van Rhijn zetten de ruststand op 33 – 41. Althans op de rand van de rust weet de scheids een bijzondere beslissing te nemen en een score toe te kennen voor de thuisploeg ruim na de zoomer 35 – 41.

In het derde kwart pakt Sjoerd van Vilsteren (ook goed voor een double double) meteen een steal die Jesper (de derde met een double double) goed weet af te ronden. Joey Schelvis scoort vervolgens twee driepunters op rij 37 – 49. Red Giants weet onder aansporing van het thuispubliek toch bij te blijven 50 – 56. Tim de Jong weet samen met de goed reboundende Jaco van Rhijn en Wouter Breel de stand op 52 – 60 te zetten na 30 minuten.

In vierde kant mist de thuisploeg de eerste twee aanvallen waar Jaco van Rhijn en Jesper Jobse alert op reageren en de score uitbreiden naar 52 – 65. De full court press van de thuisploeg wordt goed uitgepassed en via scores van Jaco van Rhijn en Sjoerd van Vilsteren wordt de voorsprong behouden. Glenn Schijff scoort uit een steal en snelle break en bepaalt de eindstand op 65 – 81.

Reactie van coach Reitsema: “Een belangrijke overwinning want spelen in Meppel is altijd lastig. We hebben er als team hard voor gevochten en als team de overwinning met elkaar gepakt. Bijzonder vond ik dat er toch weer een tribune vol Katwijkse supporters aanwezig was om de ploeg aan te moedigen.”

Scores: Jaco van Rhijn 20 punten (9 reb), Sjoerd van Vilsteren: 18 punten, (16 reb, 3 ass), Joey Schelvis 18 punten (10 reb, 5 assists), Jesper Jobse 12 punten (10 reb), Tim de Jong 6 punten , Wouter Breel: 5punten (15 reb), Youri van der Linden: 5 rebounds,, Glenn Schijf: 2 punten.

Komende week is er een dubbel programma met de inhaalwedstrijd tegen Punch op donderdag 16 maart op het TU sportcomplex te Delft om 21.00 uur en op zaterdag 18 maart de thuiswedstrijd tegen de Hoppers uit Hoorn om 19.30 uur.