RVV deed dinsdag goede zaken in Stolwijk. In een solide wedstrijd kreeg Dosko met 0-4 klop van de Katwijkse formatie. Die konden de klinkende zege goed gebruiken na het onnodige verlies van afgelopen weekend.

Door de afwezigheid van Robert de Vries maakte middenaanvaller Thijmen Heemskerk (18) zijn basisdebuut en dat deed hij geweldig. Samen met Ken Rovers was Heemskerk een ware plaag voor Dosko. Met veel scores en lekkere blocks leek het alsof de jonge reus van ruim twee meter al jaren meedraait in het team van Nico Halsema.

Na een goede en mindere periode van beide teams in de beginfase van de eerste set ontspon zich een gelijkopgaand volleybalgevecht, waarbij RVV wel steeds een kleine voorsprong had. Na twee mislukte pogingen was het bij het derde setpoint toch raak (25-27). RVV deelde met de setwinst een behoorlijke tik uit aan Dosko, dat de hele tweede set nodig had om hiervan bij te komen. De passing van RVV was prima op orde en naast het mede daardoor geweldig spelende duo Heemskerk/Rovers kwamen ook de buitenaanvallers steeds beter door. Dosko stapelde intussen fout op fout en dat cadeautje was aan RVV wel besteed (15-25).

Vanaf de derde set ontspon zich weer een echte wedstrijd, waarbij RVV het initiatief nog steeds had. Dosko kwam aanvallend nu echter ook weer goed tot scoren en hield de Katwijkers een stuk beter bij dan in de voorgaande set. De opgebouwde kleine voorsprong bleek voor RVV in een spannende slotfase net voldoende om de set naar zich toe te trekken (24-26).

RVV was gebrand op de volle buit en Dosko wilde heel graag toch nog een puntje binnenslepen. Daardoor liepen de gemoederen even flink op in de vierde set, waarbij de coach van Dosko zelfs een rode kaart kreeg voor wel heel heftig protesteren. Ook het publiek ging zich ermee bemoeien, maar de uitstekend leidende scheidsrechter bleef stoïcijns de goede dingen doen. Wat ook meehielp om de rust te laten terugkeren was het feit dat Dosko eindelijk een serie neerzette met de service (15-11).

Het bleek een eenmalig dipje van RVV, want de druk werd daarna flink opgevoerd en al snel stonden de Katwijkers ‘gewoon’ weer op voorsprong (18-20). Ken Rovers testte met snoeiharde aanvallen nog maar eens de kwaliteit van de vloer. RVV hield het hoofd voor de derde keer koel en nadat Samuel di Maggio met een schitterende score uit een moeilijke positie zijn team het derde setpoint bezorgde, was het dan toch raak (25-27).
Op zaterdag 29 oktober wacht RVV opnieuw een krachtproef. Dan komt het prima gestarte Inter Rijswijk 3 op bezoek in de Boorsmazaal. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN