Spakenburg wijst de supporters van Katwijk aan als de schuldigen van de rellen die afgelopen zaterdag uitbraken tijdens een wedstrijd tussen de twee clubs.

Supporters van beide clubs gingen op de tribune in Katwijk met elkaar op de vuist.

Reactie Spakenburg
Het bestuur van SV Spakenburg schrijft daarover op hun website: “Als bestuur en als veiligheidsorganisatie van SV Spakenburg hebben we in de week voorafgaand aan deze wedstrijd het bestuur van Katwijk ervan proberen te overtuigen dat aan deze wedstrijd bepaalde risico’s kleven. Dit is zowel telefonisch door onze voorzitter als via een mail namens ons bestuur gedaan. Ook is er door de beide veiligheidsorganisaties veel gecommuniceerd.Wij betreuren het ten zeerste, dat, ondanks deze waarschuwingen, de veiligheid van onze stewards en supporters in gevaar is gebracht. Er is een brief verstuurd waarin het bestuur van Katwijk op de hoogte wordt gesteld van ons standpunt. Ook is de vereniging aansprakelijk gesteld voor eventueel ontstane schade. Er zijn namelijk ook twee van onze stewards zodanig verwond dat ze ’s avonds het Meander Medisch Centrum hebben moeten bezoeken.”

Reactie Katwijk
Het bestuur van VV Katwijk trekt op zijn beurt het boetekleed aan, in een mededeling op de homepage van de club: “Gezamenlijk distantiëren wij ons van diegene die het noodzakelijk vonden om gebaseerd op welke reden dan ook een knokpartij aan te gaan met supporters van SV Spakenburg.(…) Deze lieden hebben totaal geen weet van de schade die dit beide clubs berokkent. (…) Het is zoals eerder in de media genoemd; om je diep voor te schamen. (…) Uiteraard kijken wij ook naar onze eigen organisatie; hadden wij dit kunnen voorkomen met begeleiding van onze stewards en die van SV Spakenburg? En andere opties. Wij zullen hier zeker lering uit trekken en interne aanpassing realiseren voor de toekomst. (…) Als club zullen wij daadkrachtig optreden tegen deze lieden die ons allen een beschamende middag hebben bezorgd.”

De KNVB heeft om een uitgebreide reportage van de wedstrijd en de ongeregeldheden gevraagd.

Foto: Jaap Kloos

Comments

comments

DELEN