Vlak achter Woonzorgcentrum Salem is de afgelopen weken hard gewerkt aan het realiseren van een modern speel- en trapveld.

Waar tot vóór de zomer een verwaarloosd tegelterrein met een paar scheve doelpalen stond, is nu een gloednieuwe multifunctionele kunstgrasvoorziening aangelegd. Ook zijn er banken geplaatst voor ouderen om gelegenheid te bieden alle sportieve activiteiten van dichtbij te kunnen volgen.

Multifunctioneel
Met onder meer de totstandkoming van dit veld worden de sport- en beweegfaciliteiten in de wijken op peil gehouden. Een duidelijke ambitie van het CDA, net als de wens om samen met scholen, clubs en verenigingen te zoeken naar mogelijkheden om kinderen en jongeren blijvend te enthousiasmeren voor sport.

“Sporten is gezond voor jong en oud en dus belangrijk”, meent sportwethouder Willem van Duijn (CDA). Hij is enthousiast over het ‘Salemveld’. “Met de uitvoering van dit plan vangen we twee vliegen in één klap. Met dit veld wordt enerzijds de bespelingscapaciteit op sportpark Nieuw Zuid uitgebreid waardoor leden van Quick Boys er op zaterdag hun voetbalsport kunnen beoefenen en anderzijds ligt er de overige dagen een gemoderniseerd openbaar speel- en trapveld klaar waar iedereen naar hartenlust sportief bezig kan zijn. Als dat geen multifunctioneel gebruik is, weet ik het ook niet meer.”

School
Ook directeur Blondi van der Woude van de Christelijke Opleidingsschool is aangenaam verrast door deze nieuwe voorziening. “Het veld ligt voor onze school op loopafstand. Ideaal om, als het goed weer is, met gym een uurtje buiten te spelen. De kinderen komen ook niet onder de hondenpoep terug want het veld is keurig ‘omhekt’. En omdat ook na schooltijd iedereen er terecht kan, voorspel ik een optimaal gebruik van dit speel- en trapveld.”

Bron foto: https://www.cda.nl/zuid-holland/katwijk/