Het beloofde een knallende avond te worden, en dat werd het ook. Vrijdag 19 februari vond de achtste editie plaats van het Sponsor Krom Event 2016 bij schietsportvereniging Katwijk (SSVK).


Het Sponsor Krom Event is een jaarlijks roulerend evenement waarop de sponsoren worden bedankt die zes verenigingen op Sportpark De Krom ondersteunen: atletiekvereniging Rijnsoever, tennisclub MVKV, voetbalvereniging Katwijk, tennisclub KLTV en Hockeyclub Catwyck.

Speciaal voor de Krom Event-bezoeker was een proefopstelling parcoursschieten opgebouwd op de kleine baan (12 meter) om een dynamische discipline te demonstreren. Deze wordt door SSVK gebruikt, ter voorbereiding van de in april te houden kwalificatiewedstrijd voor de Nederlands Kampioenschappen Parcoursschieten. Op de 100 meter-baan werd een andere discipline getoond, waarbij de diverse kalibers centraal stonden.

Na afloop warmden de gasten zich op bij het beeldscherm in de kantine, waarop een knetterende haardvuur te zien was… Het was namelijk nogal koud op de schietbanen. Willem Vis van Induct Air Solutions, sponsor en leverancier van schietbaanventilatie, legde uit waarom het nou toch zo fris was op de baan. De gemiddelde schutter schijnt hieraan gewend te zijn.

De sponsoren en bestuursleden van de bezoekende verenigingen waren blij verrast door de ambiance en onder de indruk van de schietsport, haar variaties en wat daar eigenlijk allemaal bij komt kijken. Er werd volop nagebabbeld, genetwerkt en gewonnen tijdens de tombola. De genodigden verlieten het SSVK-clubgebouw met een ervaring rijker.

Vorig artikelGemeente waarschuwt voor inbrekers tijdens vakantie
Volgend artikelHet Zeepaviljoen gesloopt