Op zaterdag 22 juni hebben diverse Rijnsburgers samen met andere fietsers uit het land zich met Sport4Hope ingezet voor stichting ‘Als kanker je raakt’. Naast het ophalen van sponsorgeld is een belangrijk doel van de dag om een leuke en ontspannen fietsdag te beleven. Op de route van 59 kilometer deed jong en oud mee op de gewone of elektrische fiets. Racefietsers hebben deelgenomen aan een route van 132 of 211 kilometer.

Afgelopen zaterdag was het prachtig fietsweer: een zonnige dag met een klein beetje wind. Onderweg en op de tussenstops hebben deelnemers genoten van elkaars gezelschap en de mooie omgeving. Vanaf onze startlocatie, het topsportcentrum Almere voeren de verschillende routes door het Groene Hart, de Heuvelrug of de Veluwe.

Ongeveer gelijktijdig keerde iedereen terug bij het startpunt, waar een gezellig hapje en drankje was voor de deelnemers. Als afsluiting overhandigde Cees de Mooij namens de deelnemers van Sport4Hope de Cheque met de mooie opbrengst van € 12.000 aan stichting ‘Als kanker je raakt’. Deze stichting organiseert steun en ontmoetingsdagen voor wie persoonlijk of in zijn omgeving is geraakt door kanker.

Benieuwd geworden? Houd onze website www.sport4hope.nl in de gaten en geef u volgend jaar vanaf februari op voor de editie van volgend jaar. Meer informatie op: www.alskankerjeraakt.nl.