NOORDWIJK – Honderden wielrenners fietsen van 22-24 juni, dus in 48 uur tijd, heel Nederland rond tijdens de estafette- en sponsortocht Rondje Nederland. Deze sportieve uitdaging bedraagt 1200-1400 km. De fietsers laten zich sponsoren en zamelen hiermee geld in voor De Hoop die hulp biedt bij verslaving en psychische problemen. De teams wisselen op zaterdag 24 juni bij Sportpark Duinwetering in Noordwijk.

Een wisselpunt is onmisbaar binnen het evenement Rondje Nederland. “Zo’n intensieve estafettetocht rijden zonder wisselpunten, is eigenlijk onmogelijk”, vertelt Jeroen van Heusden, Coördinator Wisselpunten van Cycle for Hope. “De mannen en vrouwen hebben honderden kilometers in de benen als ze op een wisselpunt aankomen. Ze kunnen zich daar even opfrissen, een hapje eten en wat drinken en een paar uurtjes rusten om vervolgens weer op de fiets te springen en de volgende etappe te rijden. We zijn dan ook ieder jaar weer dankbaar voor de bereidheid van de diverse wisselpunten tot het ontvangen van onze fietsers.”

Laatste wisselpunt
De eerste fietsers worden op zaterdag 24 juni verwacht bij Sportpark Duinwetering rond 11.15 uur. De laatste groep komt uiterlijk binnen om 12.30 uur. Het sportpark is het laatste wisselpunt in een serie van elf. Vanaf dit wisselpunt wordt de laatste etappe ingezet die leidt naar de finish in Dordrecht. Wie de fietsers live wil volgen kan meekijken via de website cycleforhope.nl.

Cycle for Hope
Rondje Nederland maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Naast Rondje Nederland omvat dit evenement nog twee fietstochten. De opbrengst van de tochten komt ten goede aan het werk van De Hoop. De Hoop helpt mensen om los te komen van hun verslaving of psychische problemen. Het afzien op de fiets staat symbool voor de moeizame weg naar herstel die cliënten bij De Hoop afleggen.

Finish
Deelnemers van Rondje Nederland finishen 24 juni op Dorp De Hoop in Dordrecht. Dan is ook de jaarlijkse Toertocht, met afstanden van 80 tot 200 kilometer in omgeving Dordrecht. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Ook de inschrijving van de MTB-Marathon, die plaatsvindt op 27 en 28 oktober, is geopend. Meer informatie over Cycle for Hope, het doel, de tochten en inschrijven is te vinden op www.cycleforhope.nl.

Comments

comments

DELEN