Op zaterdag 10 oktober kun je van 07.30 uur mee met de dauwtrapwandeling in Kijfhoek en Bierlap (Meijendel). We lopen vanuit de ochtendschemering naar het licht. De vogels zijn net wakker en laten zich horen.

Het najaar is in de lucht en we merken het overal aan. Ervaar het begin van de dag: de kleuren en de contouren van het duin komen weer terug, de luchtvochtigheid en de temperatuur veranderen en de nachtelijke duingeluiden worden vervangen door vogelzang. Welke vogel is dat? Niet te veel praten tijdens de wandeling, maar beleven. Misschien kruist een ree, een duinkonijn of een vos nog ons pad, hun sporen vinden we in het zand terug. Kennen we die paddenstoel?

Een redelijke conditie is gewenst; het is een wandeling die op en neer gaat over soms rulle zandpaden. Ondanks (of dankzij) het vroege tijdstip is de wandeling ook uitermate geschikt voor jongeren en kinderen die niet opzien tegen een flinke wandeling. En na de wandeling is de dag nog steeds jong en hebben we alle tijd om na te genieten.

Wanneer: zaterdag 10 oktober vanaf 07.30 uur tot ongeveer 09.30 uur
Verzamelen: parkeerplaats bij de toegang (eerste rotonde) van Meijendel (Wassenaar)
Meenemen: – passende kleding, drinken en stevige schoenen, een goede conditie en, a ls u er een heeft een verrekijker

Opgeven: bij Nanko van Kampen, tel 06 38341502 / email:nankovkampen@gmail.com
Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.
Kosten: indien niet in bezit passe-partout € 1,50 (kosten toegangskaartje)
Organisatie: IVN-Leiden, Werkgroep Actieve NatuurTochten

Comments

comments

DELEN