Stage lopen bij mindervalidentafeltennis

Christiaan de Waard van Visser ’t Hooft Leiden loopt gedurende 7 weken stage bij de Tafeltennisvereniging Rijnsoever op Sportpark de Krom. Zijn taak bestaat uit het begeleiden van mindervaliden bij het tafeltennis.

Daarnaast verzorgt hij de opvang van de rolstoelers voor en na het spelen.

Zijn reactie: Ik vond dit stageadres via de website maatschappelijke stage bank van het Welzijnskwartier (http://www.vipkatwijk.nl/). Het is goed om op deze manier iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Tafeltennis is bovendien een leuke sport.

Iedere zondagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur wordt in de zaal getafeltennist door een groep rolstoelgebruikers (bewoners van het Zeehos). Er wordt gespeeld op diverse niveaus van volledig aan de handicap aangepast tafeltennis (= het schuiftafeltennis) tot tafeltennis zonder aanpassingen. Het mindervalidentafeltennis wordt mogelijk gemaakt door de inzet van begeleiders vanuit de vereniging, chauffeurs (vrijwilligers) vanuit het Zeehos en een financiële bijdrage van de gemeente Katwijk. Daarnaast wordt het mindervalidentafeltennis ondersteund door maatschappelijke stagiaires (MAS) en vrijwilligers van buiten de vereniging. Het Vrijwilligers punt (VIP) van het Welzijnskwartier speelt hierbij een cruciale rol.

Leerlingen uit het voortgezet helpen (in het kader van hun stage) bij de begeleiding van het mindervalidentafeltennis. Voor zowel aanmelding voor een stage plek bij de mindervalide als voor aanmelding als vrijwilliger bij de mindervaliden kunt u terecht op de site van Welzijnskwartier http://www.vipkatwijk.nl/. Op deze site staan onze vacatureadvertenties voor de maatschappelijke stage en voor vrijwilligerswerk.

Bent u zelf meervoudig mindervalide en heeft u interesse in het spel of wilt u als vrijwilliger een steentje bijdragen; kom dan een keertje vrijblijvend langs in onze zaal aan de Krom 57 B 2221 KK Katwijk. Tafeltennis is een sport die overigens uitstekend kan worden beoefend door mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Een keer uitproberen onder begeleiding kan altijd. Voor nadere informatie kunt u terecht bij Jan Holten mail: jholten@ziggo.nl. Voor overige informatie zie onze site: http://www.ttvrijnsoever.nl.