Kom vandaag tussen 13.00 en 21.00 uur naar het centrum van Katwijk voor de Toeristenmarkt! Het thema is: Standwerkersconcours!

In de zomer kunt u de Toeristenmarkt elke dinsdag bezoeken t/m dinsdag 30 augustus. Omdat elke markt een ander thema heeft is geen enkele dinsdag hetzelfde.

Dinsdag 2 augustus: Standwerkersconcours
Maar liefst 15 standwerkers uit het hele land strijden om de titel ‘Beste standwerker van Katwijk’. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot groentesnijattributen: er wordt van alles gedemonstreerd in het gevecht om deze felbegeerde titel. Dus: bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders leuks voor in of om het huis? Kom dan naar Andreasplein. Een deskundige jury beoordeelt de standwerkers op professionaliteit, presentatie, stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ca. 21.15 uur.

Dinsdag 9 augustus: Oude ambachten en nationaal klederdrachtfestival
Het Genootschap Oud Katwijk bestaat 50 jaar. Dit vieren zij met de groots opgezette Nationale Klederdrachtshow, in nauwe samenwerking met het Noordzee Zomerfestival. De shows worden gehouden van 11.00 – 17.00 uur op het Strandplein. De Toeristenmarkt speelt hierop in en nodigt een groep oude ambachten uit, zoals een touwslager, tinnegieter, mosterdmaker, bezembinder en boekbinder. De oude ambachten vind u op het Andreasplein. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het ‘Gheselscap Goet ende Fyn van 17.00 tot 20.30 uur.

Comments

comments

DELEN