Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart komen bezoekers van Space Expo alles te weten over Star Wars en in hoeverre de films een realistisch beeld geven van de huidige stand van zaken in de ruimtevaart.

Kan de Nederlandse ESA astronaut André Kuipers al met Luke Skywalker tussen de sterren reizen? Of zijn sterren met de huidige ruimtevaarttechnologie nog niet te bereiken voor ons stervelingen? Hoe snel vloog André Kuipers eigenlijk door de ruimte en waar ging hij heen?

Interactieve presentatie
Op deze en andere vragen wordt met de hulp van de aanwezige kinderen in een interactieve presentatie antwoord gegeven. Natuurlijk is in de permanente ruimtevaarttentoonstelling ook de echte Soyuz-capsule van André Kuipers te zien en kan een kijkje worden genomen in delen van het International Space Station. Wie zelf wil ervaren om gelanceerd te worden, kruipt in de Soyuz simulator om korte tijd later met een harde knal weer veilig op aarde te landen.

Lichtzwaarden
Vervaarlijk zwaaien Jedi’s in de Star Wars films met hun lichtzwaarden. Maar hoe doen onze bezoekende junior ruimtehelden het? De aanwezige kinderen maken kennis met lichtzwaarden en ruimtehelmen. Een kleine ruimtetest maakt deel uit van het programma. Zij zijn immers de astronauten van de toekomst!

Space Train
In de voorjaarsvakantie is het mogelijk om per Space Train vanaf Space Expo een interessant bezoek te brengen aan ESA-ESTEC, de grootste technologische vestiging van de Europese ruimtevaartorganisatie. Tijdens deze tour wordt een ruimtevaartuig bezocht dat sterk lijkt op een mini-shuttle. Deze IXV is een stap in de ontwikkeling om te komen tot een volwaardig ruimtevliegtuig. Momenteel wordt gewerkt aan het vervolg: de Space Rider.

De tour naar ESA-ESTEC is geschikt voor iedereen die goed ter been is en minimaal 9 jaar oud. Vanaf 14 jaar is een geldig legitimatiebewijs verplicht.

Foto: PR Space Expo

Comments

comments

DELEN