Het bouwrijp maken van Rijnsoever-Noord gaat starten voor de realisatie van de laatste fase van de nieuwe groene woonwijk Park Rijnsoever. De eerste sloopwerkzaamheden beginnen in december.

Naar verwachting is de laatste bebouwing eind januari 2017 gesloopt. Daarna wordt het gebied bouwrijp gemaakt: er worden bouwwegen, riolering en kabels en leidingen aangelegd. In fase 3 zullen er ruim honderd huizen en twee appartementencomplexen worden gebouwd.

Planning werkzaamheden
In de tweede of derde week van december start de sloop van de paardenstal, gevolgd door het kappen van de bomen. Er staat nog één woning op het gebied, die op korte termijn wordt gesloopt. Eind januari zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en wordt het gebied bouwrijp gemaakt. Er worden bouwwegen, riolering en kabels en leidingen aangelegd. Het gebied wordt ontwikkeld door Campri Vastgoed b.v.

Groen, water en ruimte
Het project Park Rijnsoever wordt uitgevoerd in 3 fases, de eerste 2 fases zijn inmiddels afgerond. Het gebied wordt nu bouwrijp gemaakt voor fase 3. Park Rijnsoever is een woonwijk in ontwikkeling met veel groen, water en ruimte om te wonen. Op deze locatie komen nog 158 woningen: rijwoningen, 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Ook worden er 10 tot 14 duurzame woningen gebouwd. Het gaat hier om een CPO-project, waarbij toekomstige bewoners in groepsverband zelf hun eigen woning ontwikkelen.

Afbeelding: Gemeente Katwijk