In het 2016 gaat in Katwijk de campagne “In veilige handen” van start. De gemeente heeft Welzijnskwartier Vrijwilligers Informatiepunt gevraagd om aandacht te besteden aan het veilig maken van vrijwilligerswerk.


Een veilige omgeving is belangrijk. Zeker wanneer je als organisatie met minderjarigen of mensen met een verstandelijke beperking werkt. Dit betekent dat de omgeving en materialen veilig moeten zijn, maar ook dat deelnemers zich veilig kunnen voelen. Het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag hoort daar ook bij.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een lastig onderwerp. Geen enkele organisatie hoopt dat dit gebeurt. Maar toch gebeurt het vaker dan gedacht. 19% van de meisjes heeft ooit te maken gehad met seksueel geweld en zelfs 28% van de mensen met een verstandelijke beperking. Daarom is het van belang dat er over gesproken wordt. Met “In veilige handen” wordt dit onderwerp bespreekbaar gemaakt en krijgt u tips en handvatten om uw organisatie zo veilig mogelijk te maken.

Op 10 februari 2016 vindt de aftrap van “In veilige handen” plaats in het gemeentehuis in Katwijk. Tijdens deze avond zal ook de zedenpolitie aanwezig zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Vrijwilligers Informatiepunt van Welzijnskwartier. Telefoon: 071 – 40 33323. Emailadres: vip@welzijnskwartier.nl