Op zaterdag 5 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren, weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon.

In Katwijk vindt de fietsverlichtingsactie op 5 november 2016 plaats bij de volgende rijwielhandelaren:
– Tweewielershop Katwijk (Valkenburgseweg 30, Katwijk)
– Van Giezen Tweewielers (Brouwerstraat 55-A, Rijnsburg)
– Hoekstra Wheels (Torenvlietslaan 14-, Valkenburg)
– De Grim Sport (Freesiastraat 6, Rijnsburg)

In de week van 7 tot en met 12 november kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten van reparatie van fietsverlichting.

De politie controleert in de “donkere dagen” vaker op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt EUR 55,-.

Comments

comments

DELEN