Afgelopen zaterdag werd de Dag van de Bouw gevierd bij nieuwbouwproject “De Bloem” in Rijnsburg. In het verkoopcentrum aan het Remiseplein was het druk. Daar markeerden wethouder Gerard Mostert sr en De Raad-directeur Paul Brandjes een belangrijk moment in de ontwikkeling van een van de Rijnsburgse wijken: de start van de verhuur van 98 appartementen in het deelplan Calla.

Uniek woonconcept

In Calla wordt een uniek woonconcept gerealiseerd, waarbij luxe, comfort en zorgeloos huren de sleutelwoorden zijn. Wethouder Mostert is ronduit enthousiast over deze woonvorm, die met name bedoeld is voor mensen die niet helemaal piepjong meer zijn; mensen die graag een woning willen die beantwoordt aan de behoeften die zij nu hebben, maar ook aan de behoeften die ze in de toekomst zouden kunnen krijgen. Bewoners van Calla betalen een redelijke huur, terwijl ze daarnaast gebruik kunnen maken van onder meer een wellnesscenter, een filmzaal, een kookstudio, logeerkamers, een computercorner en een ontmoetingsplein. Verder kunnen zij à la carte kiezen voor allerlei andere services en voorzieningen, zoals een boodschappenservice, thuiszorg, styling advies, dinerservice of ICT-assistentie.

Appartement nagebouwd

Wethouder Mostert kreeg uit handen van Paul Brandjes het eerste exemplaar van de glossy ‘Calla, leven in luxe en comfort’ uitgereikt. Dit magazine biedt informatie over het wonen in Calla. Niet alleen wordt er aandacht besteed aan de 12 verschillende woningtypes, maar ook is er een interview te lezen met de toekomstige huismeester en krijgen lezers informatie over onder meer het duurzame warmte- en koeltesysteem en alle voorzieningen en services waar je als bewoner van Calla gebruik van kunt maken.
Vanaf nu kunnen huurders inschrijven voor de appartementen in Calla. Hoe zo’n appartement eruit komt te zien en hoe het voelt om er te wonen, is letterlijk te beleven in het verkoopcentrum van De Bloem. De Raad heeft er een compleet appartement nagebouwd (de belevingsruimte), dat afgelopen zaterdag werd onthuld.

Comments

comments

DELEN