Sinds 1971 organiseert Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg in Katwijk. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen. Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars die hun strepen al verdiend hebben. Het blijft echter belangrijk om ook getalenteerde, startende kunstenaars een podium te bieden voor hun werk. Daarom is met ingang van dit jaar de Baalbergen Aanmoedigingsprijs ingesteld. Deze prijs bestaat uit een oorkonde, een geldbedrag en de kans om met eigen werk een complete expositie samen te stellen.

Vanaf mei dit jaar konden startende kunstenaars zich hiervoor inschrijven. Een deskundige jury heeft inmiddels hun werk beoordeeld en deze vier kunstenaars geselecteerd die vanaf

15 juli gezamenlijk gaan exposeren bij Baalbergen:
– Lisette Hogewoning (collages) uit Sassenheim
– Irene Kurpershoek (schilderijen) uit Leiden
– Marijke Schipper (quilts) uit Noordwijkerhout
– Veldhorst (minimal paper art) uit Katwijk

Onder hen bevindt zich de winnaar van de Baalbergen Aanmoedigingsprijs 2017. De expositie zal op zaterdag 15 juli 2017 geopend worden en bij die gelegenheid zal de jury bekend maken wie de winnaar is van de aanmoedigingsprijs.

De expositie loopt van 15 juli tot en met 30 september en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bezichtigd worden.

 

www.baalbergenkatwijk.nl

 

Comments

comments

DELEN