Woensdag 2 maart heeft de bemanning van KNRM station Katwijk gevaren met een gezin namens
stichting ‘make à wish’ Nederland’.

Vorige week kreeg de schipper van het station de vraag van ‘Make a Wish’ of hij iets kon regelen voor de 11 jarige Luuk. Hierop heeft de schipper aangegeven dat zij wel wilde varen met Luuk en zijn familie.

Luuk is elf jaar en is dol op zwemmen. Daarnaast is hij lid van de Reddingsbrigade en heeft al diverse diploma’s behaald. De vrijwilligers van Make a Wish hadden voor Luuk een leuk programma georganiseerd op dinsdag en woensdag. Luuk, zijn vader, moeder en zijn zusje mochten dinsdag al zwemmen in Duinrell en woensdagmiddag
lunchen in een strandpaviljoen op het strand van Katwijk. Omdat niemand van het gezin iets wist was het een grote verassing toen de bemanning van de KNRM het gezin kwam ophalen met het kust hulpverleningsvoertuig.

Het gezin is vervolgens in het kust hulpverleningsvoertuig over strand naar het boothuis gereden. Na een korte uitleg van de schipper mocht het gezin geheel onverwachts de reddingsvesten aan doen en aan boord stappen van de reddingboot. De reddingboot werd naar strand gereden en gelanceerd in de branding.

Het was af en toe goed vast houden aan boord, maar dat vond Luuk niet erg en genoot alleen maar van de reddingboot die zich een weg baande in de branding. Na afloop kon het gezin in het boothuis op temperatuur komen onder het genot van warme chocomel. Nadat Luuk en zijn zusje een presentje kregen van de bemanning was het weer tijd om te vertrekken.

Met het kust hulpverleningsvoertuig is het gezin weer terug gebracht naar het strandpaviljoen. Het was een onvergetelijke middag voor het gezin en de bemanning.