Bibliotheek Katwijk heeft een wens ingediend bij het Rabobank Wensenfonds. Het project ‘Multifunctionele ruimte Taalhuis in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever’ is beoordeeld en gekozen tot een van de nominaties! Met 25 andere inzendingen gaan wij nu proberen zoveel mogelijk stemmen binnen te halen en daar hebben we uw hulp bij nodig.

Project multifunctionele ruimte Taalhuis
In het Taalhuis Katwijk in de Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever kan iedereen terecht die de Nederlandse taal (beter) wil leren spreken, lezen en begrijpen, alsook degenen, die anderen hierin begeleiden en coachen. Er kan worden geleerd, alleen of samen met een taalcoach en er is informatie te krijgen over cursussen. In het Taalhuis zijn lees-, leer- en woordenboeken te leen. Het Taalhuis richt zich niet alleen op taal: het verzorgt ook cursussen waarmee mensen reken- en digitaal vaardiger worden.

De vraag naar scholing van digitale vaardigheden wordt steeds groter: niet iedereen kan de ontwikkelingen naar bijvoorbeeld de digitale overheid bijhouden. Het Taalhuis ontwikkelt hierin mee en wordt omgevormd naar een digiTaalhuis. Niet alleen voor wat betreft programmering, maar ook fysiek. Het Taalhuis wordt momenteel verbouwd en uitgebreid met een afsluitbaar leslokaal, zodat meer ruimte wordt gecreëerd voor een groter aanbod aan cursussen, workshops en spreekuren om aan de vraag naar scholing en hulp voor basisvaardigheden te beantwoorden. De kosten van deze omvorming en uitbreiding naar een digiTaalhuis met leslokaal wordt grotendeels betaald uit eigen middelen van Bibliotheek Katwijk. Om een klein deel van deze kosten te helpen dragen, hopen wij op een bijdrage uit Rabobank Wensenfonds, zodat Bibliotheek Katwijk met haar samenwerkingspartners in het digiTaalhuis nog meer mensen kan helpen bij het ontwikkelen van hun basisvaardigheden.

Leden van de Rabobank stemmen op de wensen
Van 2 tot 18 december mogen de leden van Rabobank Leiden-Katwijk hun stem uitbrengen. Zij ontvangen hiervoor een unieke stemcode bij het ledenmagazine Dichterbij. Het stemmen gaat via de website: www.dichterbijleidenkatwijk.nl. Alle genomineerden zijn vanaf 2 december zichtbaar op de website. Stem op het project van Bibliotheek Katwijk.

Elke stem is 25 euro waard
Elke stem op het bibliotheekproject is € 25 euro waard! En hoe meer stemmen we krijgen, des te dichter komen we bij het door ons gevraagde bedrag. Op dinsdagavond 17 januari wordt aan de winnaars een cheque uitgereikt. Bibliotheek Katwijk hoopt een mooi bedrag te mogen ontvangen voor een nog mooier project in het Taalhuis van onze vestiging aan de Hoorneslaan.

Comments

comments

DELEN