Het aantal stembureaus voor het referendum op 6 april blijft definitief gereduceerd. In plaats van de ‘normale’ 33 bureaus gaat de gemeente er 17 inzetten.

Het referendum gaat over de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne.

KiesKatwijk had een motie ingediend, maar die werd verworpen. Burgemeester Wienen vindt de kostenbesparing niet de reden van het College om het aantal stembureaus te halveren. Het referendum is niet anders dan andere verkiezingen. Volgens hem gaat het tellen van de stemmen ook een stuk sneller. Het gaat alleen om ja of nee.

De stemlokalen zijn te vinden binnen een bereik van 600 meter. Voor een aantal plekken in de gemeente geldt dat deze afstand iets groter is. Inwoners ontvangen later een brief met meer informatie en een overzicht van alle locaties.

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

  1. Is dit alleen in Katwijk of worden er in andere gemeenten ook minder stemlokalen geopend?

    Men wil mensen zeker ontmoedigen te gaan stemmen zodat een lage opkomst aan kan worden gewend om een bepaalde uitslag eenvoudiger terzijde te kunnen schuiven?

  2. Het associatie-verdrag uitleggen is belangrijker dan debatteren over het aantal stembureau’s,wel? Ik hoef niet zo nodig te associeren met de Oekraïne. Merkwaardig parlementje daaro. Vechtpartijen, schreeuwen.

Comments are closed.