FOTOWikipedia

KATWIJK – Op woensdag 15 maart zijn er verkiezingen. U kunt dan van 7.30 tot 21.00 uur uw stem uitbrengen op degene die u de komende vier jaar mag vertegenwoordigen in de Tweede Kamer.

Bent u zelf niet in de gelegenheid om te stemmen? Machtig dan iemand anders uit de gemeente Katwijk dit voor u te doen. Zo gaat uw stem niet verloren. Dit kan op twee manieren.

Onderhandse en schriftelijke volmacht
Bij een onderhandse volmacht vult u op de achterkant van de stempas bij ‘volmachtbewijs’ de gegevens in van de persoon die voor u gaat stemmen. Zet uw handtekening. De persoon die voor u gaat stemmen, de gemachtigde, ondertekent ook de achterkant van uw stempas. Hiermee zet u uw stempas om in een volmacht. Geef uw omgezette stempas en een kopie van uw legitimatiebewijs mee aan de persoon die voor u gaat stemmen. Een gemachtigde mag maximaal twee onderhandse volmachtstemmen uitbrengen. U kunt ook een schriftelijke volmacht aanvragen. Dit kan tot uiterlijk 10 maart bij de gemeente via www.katwijk.nl/verkiezingen. U heeft hiervoor het aanvraagformulier schriftelijke volmacht nodig. Een gemachtigde mag maximaal twee volmachtstemmen uitbrengen. Let op: wanneer u namens iemand anders stemt, brengt u de stem van de volmachtgever altijd tegelijk uit met uw eigen stem.

Stemmen
Neem de volgende documenten mee naar het stembureau: uw stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen en een geldig legitimatiebewijs, bijvoorbeeld een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Om te mogen stemmen mag dit document, als uitzondering, maximaal vijf jaar verlopen zijn. Op de documenten moet bij ‘geldig tot’ 16 maart 2012 of een latere datum staan. Zonder deze documenten mag u niet stemmen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.katwijk.nl/verkiezingen en www.tweedekamer.nl/zo-werkt-de-kamer/tweede-kamerverkiezingen-2017.

Comments

comments

DELEN