Het kostte RVV H1 donderdagavond in de Boorsmazaal met name in de beginfase de nodige moeite om Kalinko H2 van zich af te schudden. Toen de service ging draaien, was er voor de Scheveningers geen houden meer aan (3-1).

Alhoewel er na drie sets een 3-0 voorsprong op de borden stond voor de thuisclub, kostte vooral het winnen van de eerste set de nodige moeite. Beide teams maakten veel fouten en dus ontspon zich een gelijkopgaande strijd, die in de eindfase een prooi leek te worden voor Kalinko (20-22). Juist vanaf moment ging de servicedruk van RVV omhoog en op 24-23 werd het eerste setpoint meteen verzilverd.

Lepe dwarrelballen en keiharde services van RVV maakten het leven van de Scheveningse passing bijzonder lastig in de tweede en derde set. De bezoekers kwamen nauwelijks nog tot fatsoenlijke aanvallen en als dat wel gebeurde, waren blokkering en verdediging van RVV goed bij de les. Met duidelijke cijfers (25-16 en 25-13) werd de overwinning veilig gesteld.

Het verlies van de vierde set was toch wel een kleine domper voor RVV, vooral omdat het niet nodig was. De Katwijkers lieten de teugels te veel vieren en Kalinko haakte weer aan, mede dankzij een sterke verdediging. De hele set keek RVV tegen een minieme achterstand aan, maar op het juiste moment leken de Katwijkse heren de set te kantelen (22-21). Drie persoonlijke fouten bezorgden Kalinko echter alsnog twee setpoints en bij nummer twee was het raak (23-25).

Volgende week vrijdag 9 oktober om 21.30 uur speelt RVV H1 in sporthal Kerkpolder in Delft de uitwedstrijd tegen Delta H1.

Comments

comments

DELEN