De uitspraak van Jos Wienen dat Geert Wilders van de PVV de meest negatieve politicus van het jaar is, krijgt bijval van medestanders.

De burgemeester deed zijn uitspraak als voorman van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op het gebied van asielzoekers in het programma Kamerbreed van de AVROTROS op NPO Radio 1.

Danielle Guijt en Yassine Boulahfa hebben dit weekend de facebookpagina ‘Wij steunen Jos Wienen’ opgericht. Met ruim 150 likes een geluid tegen de stroom negatieve berichten over de uitspraak van Jos Wienen op social media. Zo reageerde Geert Wilders zelf op twitter: “Ongekozen CDA-asielmeneer beste bewijs noodzaak snelle invoering gekozen burgemeester. #wereldvreemd #kominverzet”.

Jos Wienen zelf is verbaasd over de ophef na zijn uitspraak. Tegen het Leidsch Dagblad zegt hij: “Het is een nuchtere constatering die blijkbaar heftige reacties oproept.”

Sommige tegenstanders van de pagina laten het er niet bij zitten en hebben het account van één van de beheerders gerapporteerd bij facebook. Conform het beleid van facebook is het account van de beheerder geblokkeerd.