KATWIJK – Stichting Elk Kind Een Bal en de Johan Cruyff Foundation tekenen donderdag een overeenkomst, waarbij zij een driejarige samenwerking aangaan. Het gezamenlijke doel: jeugd stimuleren om in beweging te komen en meer buiten te spelen. Stichting EKEB doet dit onder meer door de komende tijd voetballen te doneren aan de kinderen die elke week samen actief zijn op 224 Cruyff Courts in Nederland. Want als er iets verbindend werkt, is het wel een bal.

Ruim 85% van tieners in Nederland beweegt te weinig, volgens TNO Onderzoek. Bijna de helft van de kinderen in de leeftijdscategorie van 4 t/m 11 jaar overschrijdt de norm van maximaal twee uur per dag tv kijken of computeren. Dit gaat ten koste van talentonwikkeling en onderlinge saamhorigheid. Daarnaast draagt onvoldoende beweging bij aan overgewicht.

Germain Henriquez, founder van EKEB: “Met deze samenwerking willen wij de kinderen het plezier en de drive van sporten weer teruggeven. De Cruyff Foundation zet zich al 20 jaar in om jeugd vooruit te brengen door beweging, met verschillende projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en Gehandicaptensport. Stichting EKEB, opgericht in 2016 door mijzelf en Vahid Abdi, beide oud-studenten van de Johan Cruyff Academy, deelt die visie. Onze doelstelling? Elk Kind Een Bal.”

Sociaal instrument
Stichting EKEB gelooft in de kracht van de bal als sociaal maatschappelijk instrument. De organisatie zet zich in om jeugd op een creatieve manier verder te helpen door beweging. In Nederland én in het buitenland. Daarbij krijgen zij hulp van diverse ambassadeurs, die als rolmodellen fungeren, zoals Davy Klaassen, Abdelhak Nouri en freestyle voetballer Soufiane Touzani.

Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation: “We zijn trots op de samenwerking met EKEB. Het geeft ons de mogelijkheid iets extra’s aan te bieden op de Cruyff Courts. Samen met de partij die de activering verzorgt op het Cruyff Court zorgen deze ballen ervoor dat we nog meer jeugd vooruit kunnen brengen door beweging. Daarnaast zijn de oprichters van EKEB alumni van de Cruyff Academy. Zij hebben dit idee tijdens hun opleiding uitgewerkt en in praktijk gebracht. Intussen wordt dit voorbeeld gebruikt als succesvolle case study op de Cruyff Academy en zorgen de huidige studenten ervoor dat er geld wordt opgehaald om de ballen te financieren die worden uitgedeeld op de Cruyff Courts. Op die manier is de cirkel rond.”

Speciale speelballen
EKEB liet speciale Cruyff Court ballen ontwikkelen. Deze voetballen zijn bedoeld voor kinderen die wonen in de wijken waar de Cruyff Courts liggen. Het eerste jaar worden er ballen geleverd aan 14 Cruyff Courts, zoals bij de opening van het Cruyff Court in Katwijk a/d Rijn op 11 mei. Het is de bedoeling dat dit uitgebreid wordt naar alle 224 Cruyff Courts in drie jaar tijd.

Over de Cruyff Foundation
De Cruyff Foundation brengt jeugd vooruit door beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf. Daarom willen wij ze stimuleren om te bewegen met onze projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolplein14 en de sportprojecten voor kinderen met een beperking. Elke week brengen wij zo wereldwijd duizenden kinderen in beweging.

Over Stichting Elk Kind Een Bal
Voor Stichting Elk Kind Een Bal is de bal niet alleen een middel om mee te kunnen bewegen en sporten, maar veel meer! Een bal heeft in onze ogen ook een sociaal en maatschappelijk doel.

Een bal brengt bij kinderen een lach op hun gezicht, zorgt ervoor dat zij met andere kinderen buiten gaan spelen, leert hun samen te werken, te groeien in hun ontwikkeling en voor sommige kinderen is het een ‘vriend’ met wie zij altijd kunnen spelen. Daarom willen wij met onze Elk Kind Een Bal projecten de jeugd voorzien van kwalitatieve sportballen en stimuleren om in beweging te komen. Bij de activiteiten van stichting Elk Kind Een Bal draait het niet alleen om de sportieve prestatie, maar ook om de bijzondere ervaring. Door middel van het organiseren van sociale (sport)activiteiten en samenwerkingen aan te gaan met het onderwijs, bedrijfsleven, overheden, sportorganisaties, topsporters en particulieren wil Stichting Elk Kind Een Bal invulling geven aan het realiseren van haar doelstelling: Elk Kind Een Bal.

Comments

comments

DELEN