Stichting Sint en Pietenactie zet zich jaarlijks vrijwillig in om geld op te halen voor goede doelen. Ook dit jaar organiseerden ze wederom de grootse lampionnenoptocht in de Zwaaikom en vele huisbezoeken met Sint en Pieten. Alle opbrengsten waren dit jaar voor de stichting ‘Kids Say No’.

De Sint en Pieten kwamen op de meeste bijzondere plekken terecht. Zoals bij de redders van de KNRM, tijdens een zwemles van de KRB, VV Katwijk, kasteel Wassenaar, 6 basisscholen waar we al jaren komen, de intocht in Valkenburg, voedselbank, ’s Heeren Loo huizen voor mensen met een beperking, het huis van de Sint op de Princestraat en diverse bedrijven. Daarnaast is het rond 5 december zeer druk met huisbezoeken, om alle pakjesavonden onvergetelijk te maken. Totaal zijn er 190 bezoeken in 3 weken tijd door de vrijwilligers gerealiseerd, een groei ten opzichte van vorig jaar. Allemaal mensen die het leuk vinden om te doen en er zelfs vrije dagen voor opnemen van hun reguliere baan.

Het pietenhuis werd dit jaar ter beschikking gesteld door van Rhijn Bouw. Het vinden van een centrale locatie om onze activiteiten te organiseren en voorbereiden is niet eenvoudig. Wat dit betreft zijn we als stichting volledig afhankelijk van giften en vrijgevigheid van instellingen of bedrijven’. Om de ruim 130 vrijwilligers een goede ‘werkplek’ te bieden is er een grote ruimte nodig. De ruimte die van Rhijn Bouw voor ons had voldeed aan deze eisen. We hadden ons geen mooiere plek kunnen wensen!’ aldus voorzitter Kees de Mol.

Het bedrag wat naar Stichting ‘Kids So No’ gaat wordt in januari bekend gemaakt op www.sintenpietenactie.nl en de Facebook pagina. Deze Katwijkse stichting zet zich in voor mishandelde- en misbruikte kinderen. De Sint en Pietenactie wil iedereen bedanken voor de gezelligheid tijdens de bezoeken en hun bijdrage aan het goede doel!

Comments

comments

DELEN