Stichting Sint en Pietenactie zet zich jaarlijks vrijwillig in om geld op te halen voor goede doelen. Rondom het sinterklaasfeest organiseren ze onder andere de grootse lampionoptocht in de Zwaaikom en verzorgen huisbezoeken met Sint en pieten. Voor de eerstvolgende editie van de Sint en Pietenactie is de organisatie op zoek naar een nieuw goed doel om geld voor in te zamelen.

Vorig jaar werd er met de sinterklaasactiviteiten van Stichting Sint en Pietenactie in totaal €2.750 ingezameld. Het volledige bedrag werd toen geschonken aan de Dutch CAA Foundation, een organisatie die onderzoek naar hersenziekten mogelijk maakt. Dit jaar is de stichting op zoek naar goed doel dat zich voornamelijk inzet voor kinderen, zo mogelijk op lokaal niveau. ‘Sinterklaas is immers een ècht kinderfeest. Dit jaar willen we ons specifiek voor hen inzetten’, aldus medeorganisator Kees de Mol. ‘Onze lampionoptocht vindt dit jaar plaats op 28 november. We hopen dan een nog hoger bedrag op te halen met onze activiteiten!’

De organisatie doet een oproep: ben jij betrokken bij een goed doel dat perfect bij deze beschrijving past of heb je een goede tip? Stuur dan een e-mail met motivatie naar sintenpietenactie@gmail.com.