In het weekend van 25 en 26 juni a.s. rijden in het Zuid-Hollandse Valkenburg stoom- en dieseltreinen in een intensieve treindienst met zowel personentreinen als werktreinen en losse locomotieven. Antieke stoomlocomotieven rijden af en aan met passagiers of trekken een sleep kipwagens achter zich aan. Stoere diesellocomotieven in allerlei formaten en kleuren pruttelen alsof het een lieve lust is.

Heel hard hebben de vrijwilligers van het museum in Valkenburg het afgelopen jaar weer gewerkt aan de restauratie van het rollend materieel. Enkele gerestaureerde locomotieven zullen weer aan het publiek worden getoond.  Dit weekend halen de medewerkers van Stoomtrein Katwijk Leiden alles uit het museum en de werkplaats om de bezoekers kennis te laten maken met al het materieel dat tot vijftig jaar geleden niet was weg te denken bij de aanleg van wegen, dijken en kanalen, in de turfwinning en de tuinbouw en niet te vergeten bij de vele steenfabrieken die ons land kende.

Gedurende de gehele dag wordt een intensieve treindienst gereden met zowel personentreinen als werktreinen en losse locomotieven. Via de omroepinstallatie krijgt u informatie over de doorkomst van de treinen en er zullen regelmatig demonstraties worden aangekondigd. Er staan vrijwilligers voor u klaar om rondleidingen te verzorgen over het gehele terrein, de werkplaats en het museum. Om 14.00 uur begint het hoogtepunt van deze dag: de parade. Voor dit bijzondere weekend komen alle rijvaardige locomotieven in actie. Zeldzame museumstukken komen alleen dit weekend voor een keer naar buiten om hun kunnen te tonen. De bezoekers zullen bij de parade van deskundig commentaar worden voorzien.

Om dit weekend luister bij te zetten, zijn door het museum tal van collega’s uitgenodigd om oude techniek aan de bezoekers te tonen. Op het uitgestrekte terrein van het buitenmuseum draaien stationaire motoren en zijn tractoren te bewonderen. Voor de jongste kinderen is een springkussen opgesteld.  Voor de liefhebbers van miniatuurtreinen zijn er modelbanen opgesteld. Een leuk dagje uit voor alle leeftijden. Met het ouderwetse en kartonnen treinkaartje kunt u de gehele dag meerijden in alle treinsamenstellingen die geschikt zijn voor personenvervoer.

Het museum is beide dagen geopend van 10.30 –16.30 uur.

Comments

comments

DELEN