Maandag heeft de Stoomtrein Katwijk Leiden haar 17.500ste reguliere bezoeker ontvangen. Dat gebeurde tijdens de laatste druk bezochte rijdag van de herfstvakantie.

Mevrouw Carola Ruigrok en haar kinderen Silke en Pepijn uit Delft waren blij verrast toen zij door chef exploitatie Ab Reinders werden begroet met een boeket bloemen en het boek ‘Smalspoor aan de Kust’. Voor de kinderen was er een conducteursset. Gewapend met conducteurspet en spiegelei maakten zij een rit met de stoomtrein met aansluitend een bezoek aan het museum.

Stijgende bezoekersaantallen
De gehele herfstvakantie stond in het teken van de Knuffeldagen. Kinderen die hun knuffel bij zich hadden mochten gratis met de trein mee. In totaal maakten ruim 3000 vaders, moeders, opa’s en oma’s met hun kinderen en kleinkinderen van deze gelegenheid gebruik. De Stoomtrein Katwijk Leiden ziet dan ook terug op een zeer geslaagd evenement.
“We mogen niet klagen over de belangstelling”, aldus Ab Reinders. “Twee jaar geleden waren we blij met 12.000 bezoekers per jaar. Vorig jaar waren dat er al 15.000 en, als alles volgens verwachting verloopt, halen we dit jaar de 20.000. We zien ook dat de bezoekers niet meer alleen uit de directe omgeving komen, maar uit een steeds grotere regio.” Reinders: “Er komen steeds meer bezoekers uit plaatsen als Haarlem, Alphen en Rotterdam. Een mooie ontwikkeling, want meer bezoekers betekent ook meer geld om onze toekomstdromen te verwezenlijken.” Stoomtrein Katwijk Leiden heeft plannen om de spoorlijn te verlengen over het oude Vliegveld Valkenburg naar het Panbos.

Sinterklaas- en Kerstritten
In november rijden de treinen niet, maar op zaterdag 3 december is alweer het volgende evenement. In samenwerking met de naastgelegen Brasserie Buitenhuis is Sint met zijn Pieten die dag te gast bij de stoomtrein. Aansluitend aan een rit met de stoomtrein, staat de kinderen nog een verassing te wachten in de Brasserie.

“En natuurlijk zijn we ook weer open tussen Kerst en Oudjaar”, aldus Reinders. Tijdens de Winterstoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer kunt u dan genieten van spectaculaire stoomwolken. Na afloop zijn er in het museum natuurlijk weer oliebollen en glühwein.

(Foto: www.rickhuygenphoto.nl)

Comments

comments

DELEN