Stoppen met roken levert een betere conditie, een betere huid, een gezondere mond, een prettiger lichaamsgeur en verkleint risico’s op allerlei ingrijpende gezondheidsproblemen: pure gezondheidswinst dus. Bovendien bespaar je veel geld: als je een pakje per dag rookt, blaas je zo’n 2.000 euro per jaar de lucht in! Mensen ervaren stoppen met roken echter als erg moeilijk. Voor wie extra steun wil, start op dinsdagavond 8 maart de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij?’ in Katwijk.

Samen stoppen
Steun van anderen, het uitwisselen van ervaringen met andere mensen en de betrokkenheid naar elkaar zijn belangrijk voor het slagen van een stoppoging. Deze extra steun wordt door de deelnemers aan de training ‘Rookvrij! Ook jij?’ als zeer positief ervaren. De kans op succes is ruim acht maal groter dan bij stoppen-met-roken op eigen kracht. Daarmee is het één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden. Veel rokers hebben daar al dankbaar gebruik van gemaakt.
De training wordt georganiseerd door de GGD Hollands Midden, SineFuma en Marente.

Praktische informatie
De training duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur. De deelnemers krijgen begeleiding van een gecertificeerde trainer.
De training wordt vergoed uit de basisverzekering. Sommige zorgverzekeraars vergoeden daarbij ook het eigen risico.

Tijd en plaats
De training start op dinsdag 7 maart. duurt tot en met 18 april en vindt plaats bij woonzorgcentrum De Wilbert, Overrijn 7. Alle bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur. De training staat ook open voor inwoners van omliggende gemeenten.

Aanmelding en informatie
Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met Sinefuma: 076 – 889 51 95. Je vindt op de website ook de actuele informatie over de vergoeding door je zorgverzekeraar. Aanmelden kan tot 28 februari.
Meer informatie over verschillende vormen van begeleiding bij stoppen met roken vind je op de website van de GGD HM: www.ggdhm.nl/stoppenmetroken.

Comments

comments

DELEN