Stoppen met roken levert een betere conditie, een betere huid, een gezondere mond, een
prettiger lichaamsgeur en verkleint risico’s op allerlei gezondheidsproblemen. Bovendien
bespaar je veel geld: als je een pakje per dag rookt, blaas je zo’n 2.000 euro per jaar de lucht in!

Voor wie daarbij steun wil, start op dinsdagavond 8 november de training ‘Rookvrij! Ook jij? bij woonzorgcentrum De Wilbert, Overrijn 7 in Katwijk. De training wordt door vrijwel alle
zorgverzekeraars vergoed.

Samen stoppen
Mensen ervaren stoppen met roken echter als erg moeilijk Vier van de tien rokers willen graag stoppen en vinden steun daarbij prettig. Steun van anderen, het uitwisselen van ervaringen met andere mensen en de betrokkenheid naar elkaar zijn belangrijk voor het slagen van een stoppoging. Deze extra steun wordt door de deelnemers aan de training ‘Rookvrij! Ook jij?’ als zeer positief ervaren. De training duurt zeven weken en bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur met minimaal acht en maximaal vijftien deelnemers.

De training, onder begeleiding van een ervaren en gecertificeerde trainer, wordt door alle
zorgverzekeraars volledig vergoed uit de basisverzekering. Sommige verzekeraars leggen ook het eigen risico niet op. De training wordt georganiseerd door de GGD Hollands Midden, SineFuma, Marente en Libertas.

Tijd en plaats
De training start dinsdagavond 8 november en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. De laatste bijeenkomst is op 20 december. Ook belangstellenden uit andere gemeenten kunnen meedoen.
Aanmelden kan tot en met 1 november. Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en
aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel 076 – 889 51 95.

Comments

comments

DELEN