Straatkrantverkoper Efemena is niet meer welkom bij de Albert Heijn XL aan de Zeilmakerstraat.

De supermarkt heeft meerdere klachten over de aanwezigheid van de straatkrantverkoper ontvangen. Hij is nu niet meer welkom om zijn waar aan te bieden aan het winkelend publiek. De aard van de klachten is nog onduidelijk.

De directie van de AH XL in ’t Heen verwees RTV Katwijk door naar het hoofdkantoor van Albert Heijn. Menno van der Vlist, hoofd Externe Communicatie, zegt: “In principe is iedereen welkom bij Albert Heijn. Bij veel vestigingen staan straatkrantverkopers, en dit gaat bijna altijd goed. We streven een gezonde relatie na tussen de klanten en de straatkrantverkopers, maar onze klanten staan altijd voorop. De man in kwestie was te extravert; hij sprong zowat op de mensen, was luid en zeer direct. Klanten hebben zich niet alleen in de vestiging in Katwijk beklaagd, maar ook via het hoofdkantoor in Zaandam. Er is meermaals met hem gesproken over dit probleem, maar het extraverte gedrag kwam steeds terug. En dan moet er een besluit genomen worden, en dat is dat we hem hebben verzocht een andere plek te zoeken om de kranten te verkopen. Nogmaals, bij Albert Heijn is iedereen welkom, maar de klant staat voorop.”

Op facebook brak een bezoeker van de supermarkt voor de verkoper; in een bericht riep hij andere klanten op de directie van de AH te laten weten dat Efemena gemist werd. Enkele klanten gaven hieraan gehoor.

Comments

comments

DELEN