Jaarlijks organiseert het Welzijnskwartier straatvoetbaltoernooien op verschillende locaties in de gemeente Katwijk.

Meer dan 400 deelnemers, 200 bezoekers en drie vrijwilligers uit verschillende wijken en culturen hebben de afgelopen periode meegedaan. Van 17 mei t/m 7 juli werd er iedere week in een andere wijk gespeeld in teams van vijf tegen vijf, in de leeftijden van 11 t/m 15 en 16 jaar en ouder.

Mensen uit de buurt verbinden
Straatvoetbal staat voor respect, sportiviteit, samenspel en plezier, het verbindt mensen uit de buurt, jongens en meisjes, jong en oud, autochtoon en allochtoon. Het stimuleert de leefbaarheid in de wijk, mensen komen even kijken, praten wat met elkaar en na afloop blijft men vaak in gesprek. Daarnaast is het een laagdrempelig activiteit en draagt het bij aan het tegengaan van overgewicht bij jongeren (Jongeren op Gezond Gewicht, JOGG).

Meer dan een potje voetbal
Tijdens de activiteiten hebben meerdere vrijwilligers zich ingezet. Een van de vrijwilligers, een deelnemer uit het project “Talentcoaching”, heeft zich ontpopt als een volwaardig scheidsrechter. Het was voor de jongeren die meededen aan de ramadan een extra zwaar toernooi, ondanks hun verplichtingen hebben ze alle wedstrijden meegedaan. Straatvoetbal verbindt en Welzijnskwartier is dan ook trots op deze activiteit, die meer is dan alleen een potje voetbal.

StraatvoetbalWelzijnskwartier