Toeristen, dagjesmensen en strandbezoekers kunnen de komende zomer weer zes weken lang gebruik maken van de Strandbibliotheek in Katwijk. Op zaterdag 9 juli opent de Katwijkse strandbieb om 11.00 uur de deuren en tot zaterdag 20 augustus kan iedereen dagelijks (behalve op zondag) van 11.00 tot 17.00 uur terecht om gratis boeken en tijdschriften te lenen of een krantje te lezen. Zonder lid te hoeven zijn van de bibliotheek. Maar ook om deel te nemen aan al die leuke en afwisselende activiteiten die vanuit deze zomerse bibliotheek georganiseerd worden.

Samen met het Natuurcentrum in één gebouw
De Strandbibliotheek is aan de Katwijkse kust te vinden op een vertrouwde plek: op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast strandpaviljoen ‘Het Strand’, in hetzelfde gebouw als waarin het Natuurcentrum Katwijk is gevestigd. In de bieb op het strand staat een aantrekkelijke collectie die bestaat uit populaire, lekker leesbare boeken en tijdschriften. En een krantje ontbreekt natuurlijk ook niet. De strandgangers kunnen een boek of ander kijk- en leesmateriaal meenemen naar hun plekje op het strand, maar ook bij de Strandbibliotheek zelf lezen of doorbladeren. Voor de bieb staan tafels en stoelen met parasols opgesteld. En lenen is helemaal gratis en kan zonder pasje.

Leuke activiteiten voor jong en oud
Behalve voor leesbevordering en leesplezier kun je in de Strandbibliotheek ook terecht voor allerlei activiteiten die er voor een breed publiek worden georganiseerd. Een paar voorbeelden: een workshop wikkelarmbanden of strandtassen maken door Hippe Stippe, een voorstelling door een poppentheater, een mysterieuze middag rond mummies, een expeditie met een mammoetjager, een workshop fotografie, een techniek inloopworkshop, een kennismaking met een Rijnsburgse kunstenaar/schrijver, creatieve workshops met timmeren, zingen of circus, een informatieve avond over vogels en vogelaars, een wekelijks voorleesmoment en nog veel meer.

Kaartverkoop
Sommige activiteiten bij de Strandbieb zijn gratis te bezoeken, voor andere moet een toegangskaartje worden gekocht. Dat kan aan de balies in de bibliotheekvestingen maar ook via de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl Ga naar de kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met i-Deal en print je toegangskaarten. Wacht niet te lang met aanmelden want de belangstelling voor de Strandbiebactiviteiten is groot.
De Strandbibliotheek in Katwijk gaat deze zomer haar elfde seizoen in. Zowel bij toeristen als bij de Katwijkers is deze voeten-in-het-zand-bieb een populaire zomerse lees- en ontmoetingsplek op het strand geworden. Mede mogelijk gemaakt dankzij sponsor Fonds 1818.

Comments

comments

DELEN